Elvira Rîmbu: “Filmul e impregnat cu parfum de omenie”

Actriţa care interpretează principalul rol feminin în “Morgen”, de Marian Crişan, a explicat cum nu a dat niciodată probă alături de “soţul” ei din lungmetraj.

EVZ: Spuneaţi în conferinţa de presă că, urmărind “Morgen”, v-a prins povestea. Ce v-a plăcut la ea? Elvira Rîmbu: Mi-a plăcut că este un pic altfel faţă de tot ce se întâmplă de obicei şi de modul în care se filmează în cinematografia română. Pentru mine, orice fiinţă umană trebuie să îşi păstreze omenia. Copiii se nasc foarte omenoşi. Mai târziu se întâmplă că devenim hiene. Vreau să îmi răspund la întrebarea când se pierde omenia, bunul-simţ, dorinţa de a ajuta, la ce vârstă nu mai poţi participa la viaţa celorlalţi, încă nu am reuşit.

Filmul e impregnat cu un parfum de omenie: se vede în orice cadru, în modul în care este filmat şi montat, în jocul actorilor, în lentoarea asta ardelenească care pluteşte în film. A fost o surpriză foarte plăcută pentru că nu m-am aşteptat să mă uit la filmul în care eu joc ca la o poveste şi nu ca la filmul în care eu joc. M-a prins, m-a furat, deşi eu sunt de meserie, ştiu cum s-au derulat filmările, cum s-a întâmplat totul.

Sper să nu fie subiectiv, dar cred că va prinde publicul. Nu m-am aşteptat să râd la acest film când îl filmam. Eu jucam… altceva! M-am trezit râzând la nişte scene pe care, dacă ar fi în teatru, leaş considera de domeniul teatrului absurd. Cred că oamenii au nevoie de filme de genul acesta pentru a-şi pune o întrebare, pentru a se mai opri un pic din ritmul ăsta trepidant de viaţă!

Citește întreg articolul pe EVZ.ro

Postează un comment

CONTACT

Tel: 0745 252 638
Email: contact@elvirarimbu.ro
facebook: Elvira Rimbu